Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Proef NS: reiziger kan appen als hij zich onveilig voelt

26-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
treincoupe930x520
De Nederlandse Spoorwegen gaan proefdraaien met veiligheidsmeldingen via WhatsApp en sms in de trein. Per 1 juli kunnen reizigers op treinen van het type Flirt en op de stations Tilburg, Breda en Eindhoven met een app of sms doorgeven als ze zich onveilig voelen.

Initiatief staatssecretaris

De proef komt er op verzoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). "Ik wil dat reizigers zich veilig voelen in de trein, ook laat in de avond of in een lege coupé", aldus Van Veldhoven begin dit jaar. "Het kan best fijn zijn als je de NS met dit alert een seintje kunt geven, bijvoorbeeld als je ziet dat een dronken reiziger mensen lastigvalt of meubilair wordt vernield."

Assistentie indien noodzakelijk

Via de melding krijgt de reiziger direct contact met de NS Veiligheidscentrale. Als het gaat om een melding waarbij directe ondersteuning gewenst is, zal assistentie worden ingeroepen van een Veiligheid & Service-team of van de politie. De proef moet uitwijzen of het (anoniem) melden van overlast ervoor zorgt dat reizigers zich prettiger voelen. Na 6 maanden proefdraaien wordt de balans opgemaakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!