Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ProRail sluit onbewaakte overgangen en klapperborden keren terug op stations

09-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_spoorwegovergang_930x520
In het zuiden van Limburg heeft ProRail vandaag, 10 juli, drie onbewaakte spoorwegovergangen gesloten. In Schin op Geul is een oude spoortunnel opgeknapt en weer in gebruik genomen. Hiervoor worden twee overgangen vervangen. Bij de Lintjesweg in Sittard gaat de overweg dicht met betonblokken en hekken. 
Er waren 179 gevaarlijke  onbewaakte spoorwegovergangen. ProRail is sinds vorig jaar bezig deze af te sluiten. Met deze drie erbij, zijn er nu 43 gesloten. De bedoeling is dat de laatste overgang over vier jaar gesloten is. Een woordvoeder zegt dat ProRail de overgangen opheft waar dat  mogelijk is.  "Als dat niet kan, dan gaan we ze beveiligen. Dat is echter een dure en tijdrovende verandering." 

Klapperborden terug op stations

In ander nieuws keren eind dit jaar de bekende 'klapperborden' met reisinformatie terug. Voor zover we weten op drie NS-stations. In Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De klapperborden worden echter wel vernieuwd door ProRail en NS. Het is een digitaal scherm en toont de vertrektijden van het komende halfuur. De reisinformatieschermen zouden aan het einde van dit jaar moeten hangen, hoopt de NS. 
In Utrecht komt het scherm op dezelfde plek als voorheen. In Den Haag en Rotterdam krijgt het scherm een nieuwe plek na de verbouwing. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!