Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA wil duidelijkheid koopkrachtverlies

25-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_blut_koopkracht_03.jpeg
De PvdA wil van minister Jan Kees de Jager (Financiën) meer duidelijkheid over het verlies aan koopkracht voor de meeste mensen in de komende jaren. PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk vreest dat mensen met lage en minimuminkomens harder worden getroffen dan de hogere inkomens.
Plasterk stelt zijn vragen naar aanleiding van de jongste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Daaruit bleek dat de inflatie harder oploopt dan verwacht en dat mede daardoor de koopkracht dit jaar met 0,75 procent daalt en volgend jaar nog eens met driekwart procent. De daling dit jaar is 0,5 procentpunt meer dan eerder verwacht. Plasterk vraagt De Jager een reactie op berekeningen dat mensen met een AOW of een minimumuitkering er veel harder op achteruit gaan: 3 procent in twee jaar. Hij wil van de minister weten of het dan niet veel eerlijker zou zijn om mensen met de hoogste inkomens meer te vragen om zo gezinnen en ouderen met een klein inkomen te kunnen ontzien. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!