Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Qbuzz mag toch ov Utrecht verzorgen

09-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus_binnenkant.jpg
Vervoersbedrijf Qbuzz mag toch het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht verzorgen. Het bedrijf won opnieuw de aanbesteding die het Bestuur Regio Utrecht (BRU) had uitgeschreven. Dat maakte het BRU maandagmiddag bekend.
Bezwaar Connexxion
Het vervoersbedrijf was het openbaar vervoer in de regio in 2011 ook al gegund. Daar maakte concurrent Connexxion, die momenteel het tram-en busvervoer in de regio verzorgt en daar al meer dan 100 jaar actief is, bezwaar tegen. De rechter besloot toen allebei de inschrijvingen ongeldig te verklaren.
Qbuzz
Qbuzz versloeg dezelfde concurrent nu opnieuw omdat het bedrijf ,,de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt voor de regio en de reiziger", aldus het BRU. Ook voldoet het bedrijf aan de strenge milieueisen die de de stadsregio had gesteld bij de concessie. Zo wil Qbuzz onder meer alle bussen laten rijden op schonere diesel, gemaakt uit aardgas en werkt het met een satellietgestuurde versnellingsbak om zo zuinig mogelijk te schakelen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!