Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reactie Samsung op problemen reparatie beeldschermen van smartphones

03-12-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
samsung 930 x 520
Samsung repareert met opzet geen beeldschermen van smartphones. Lees de reactie van Samsung hier.
1.       Is Dynafix een officiële reparateur van Samsung toestellen, i.h.b. smartphones?
Dynafix is een officiële reparateur van Samsung voor het repareren van smartphones, tablets en accessoires die binnen de fabrieksgarantie vallen.
2.       Kloppen de genoemde bedragen?
De reparatieprijs voor een gebroken scherm van een S7 edge is:
Via de Samsung Carry In servicepunten in winkels : EUR 295,-
Via de Samsung Ophaalservice Express: EUR 320,-
Voor het omruilen van een S7 edge met een gebroken scherm buiten de  garantie is de vaste prijs EUR 412,-. De opgegeven prijs van EUR 435  voor een nieuw toestel kunnen wij niet herleiden. Is het mogelijk dat wij in contact worden gebracht met haar zodat we dit samen uit kunnen zoeken?
3.       Waarom moet er € 60,- worden betaald voor wat genoemd wordt ‘onderzoekskosten’ als zelfs een leek al ziet dat de glasplaat gebarsten is?
Voordat een klant het toestel aanbiedt ter reparatie bij Samsung, melden zij hun toestel aan op de website. Daarbij wordt duidelijk vermeld dat er onderzoek- en transportkosten in rekening worden gebracht als het toestel buiten de garantie valt en mensen hun toestel ongerepareerd retour willen ontvangen. Als een klant het toestel ter reparatie aanbiedt, is het voor elke klant duidelijk dat zij met deze voorwaarde akkoord gaan.
4.       Waarom staat er: Wij repareren je Samsung Galaxy terwijl je wacht – terwijl er geen onderdelen voorradig zijn.
Op onze website staat ‘wij repareren je toestel, indien mogelijk, terwijl je wacht’. We geven daarbij aan dat dit geldt voor schermreparaties en softwareupdates. Inmiddels is er geen tekort meer aan displays voor de S7 edge. Dat betekent dat schermreparaties voor de S7 edge in principe direct kunnen worden uitgevoerd.
4a Op internet staan talloze berichten waaruit blijkt dat er een groot tekort aan OLED-schermen is. Hier en daar wordt zelfs gesteld dat dit tekort tot (ver in) 2017 blijft voortduren. Klopt het dat er een tekort is aan OLED-schermen? Klopt het dat dit tekort nog maanden gaat duren?
Er was sprake van een tijdelijk tekort aan OCTA-schermen (On-Cell Touch AMOLED). Inmiddels is de voorraad weer aangevuld.
4b. Een andere verklaring voor het tekort aan onderdelen ligt bij de problemen die de Koreaanse containervervoerder Hanjin heeft, die grote schulden heeft waardoor talloze schepen niet meer in havens kunnen komen omdat de havenautoriteiten bang zijn niet betaald te worden. Is dat een (of de) verklaring voor het tekort aan OLED-schermen?
Dat staat volledig los van het tijdelijk tekort aan schermen.
4c. Of spelen beide redenen een rol?
Zie hierboven.
5.       Waarom is het gebrek aan onderdelen voor deze G7 Edge niet op voorhand genoemd?
Dit is voor ons absoluut een leermoment geweest. Het was niet onze verwachting dat het tijdelijke tekort zo’n impact zou hebben. We zijn bezig onze communicatieprocessen te herzien om in de toekomst klanten sneller, en beter te informeren op het moment dat de eerste tekenen van een tekort zich voordoen.
6.       Klopt het dat dit tekort al dateert van deze zomer? Zie deze link
Het tekort heeft enkele maanden geduurd. Toen we dit tekort ontdekten, hebben we hebben onze klanten geïnformeerd.
7.       Wanneer is het gebrek aan OLED-onderdelen voor de G7Edge opgelost?
Inmiddels is er geen tekort meer aan displays voor de S7 edge.
8.       Zijn er andere Samsungproducten waar deze OLED-technologie op is toegepast, en die met een tekort aan onderdelen kampen?
Er zijn andere producten waar deze OLED-technologie op is toegepast. De beschikbaarheid van de onderdelen verschilt per toestel. Momenteel bekijken wij de mogelijkheden om klanten vooraf te informeren over de beschikbaarheid van bepaalde onderdelen per product.

Meer over:

samsung
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!