Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Reclame voor afslankproduct Nuvoryn misleidend

Reclame voor afslankproduct Nuvoryn misleidend
Verschillende beweringen op de website van afslankproduct Nuvoryn zijn "misleidend" en "oneerlijk". Daarvoor waarschuwt de Reclame Code Commissie.

Beweringen

Op de website www.nuvoryn.nl wordt Nuvoryn onder meer aangeprezen als “een vetverbrander, en een stofwisseling- en energiebooster”. Ook wordt gesteld: “Nuvoryn is een revolutionair afslankproduct dat uit 9 en natuurlijke ingrediënten bestaat, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze afslanken bevorderen”, “erkend door artsen” en “Nuvoryn wordt door doktoren aanbevolen”.


De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat het niet aannemelijk is geworden dat Nuvoryn de aangeprezen werking heeft en evenmin, dat Nuvoryn door artsen is erkend en wordt aanbevolen. De Commissie vindt de reclame dan ook misleidend en daardoor oneerlijk.


Aandacht

Omdat de voorzitter van de Commissie adverteerder in 2012 ook heeft aanbevolen om niet meer op dergelijke wijze reclame te maken, heeft de Commissie besloten om de uitspraak als 'Alert' te laten verspreiden, zodat de uitspraak onder de aandacht van een groot publiek wordt gebracht. Bron: Reclame Code Commissie