Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Recordaantal schoonmakers op opschoondag

27-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoonmaken_04.jpg
Een recordaantal van bijna 90.000 mensen doet zaterdag mee aan de Landelijke Opschoondag. Vorig jaar waren het er nog 75.000. Zij gaan op bijna 1500 locaties vooral zwerfvuil opruimen. Ook dat is een record, want in 2014 werd nog op ongeveer 1100 plekken schoongemaakt.
De belangstelling voor het evenement groeit, omdat buren en buurtbewoners de banden met elkaar willen aanhalen. Daarvoor vinden ze een schoonmaakactie een prima evenement, stelt Stichting Nederland Schoon.
Grote diversiteit
Bovendien is er sprake van grote diversiteit aan vrijwilligers. ,,Zo ruimt in Landgraaf het voltallige college van burgemeester en wethouders samen met de plaatselijke mountainbikeclub het zwerfafval. In Eindhoven pakken buurtbewoners samen met bewoners van een net geopend asielzoekerscentrum de bezem en in het Gelderse Bemmel neemt een 17-jarige het initiatief om samen met een aantal oudere vrijwilligers de troep op te ruimen’’, aldus Nederland Schoon.
WNF
Het is dit weekend niet het enige milieu-evenement. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) houdt weer het jaarlijkse Earth Hour, waarbij mensen een uur lang het licht uitdoen. Zo vragen ze aandacht voor de kwetsbaarheid van de aarde. ,,Door een uur het licht uit te doen, geef je samen met miljoenen anderen het signaal af dat jij ook een leefbare aarde wilt doorgeven’’, aldus WNF.
Zo gaat dit jaar bij bijna 140 markante gebouwen, bruggen, molens en kerken het licht uit. Ook hotels en horecagelegenheden doven de lichten, maar een woordvoerder van het WNF kan niet zeggen hoeveel dat er zijn, net zo min als hoeveel particulieren meedoen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!