Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Recordaantal studenten door sociaal leenstelsel

14-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
student_17.jpg
Het aantal inschrijvingen aan universiteiten en hbo’s is sterk gestegen. Aankomend studenten slaan het vrije jaar tussen middelbare school en studeren over om recht te houden op studiefinanciering. Dit zegt de vereniging van universiteiten (VSNU) maandag tegen BNR.
Sociaal leenstelsel
In 2014 wordt zeer waarschijnlijk het sociaal leenstelsel ingevoerd. Studenten die in 2013 beginnen, hebben nog recht op studiefinanciering. ,,Als je mei 2013 vergelijkt met mei 2012 dan is er een toename van het aantal aanmeldingen van bijna 20 procent. Dat komt deels doordat sommige universiteiten de deadline sowieso naar voren hebben geschoven en omdat er een toename is van het aantal lotingen waardoor studenten zich eerder moeten aanmelden. Maar zelfs als je een correctie uitvoert, zie je dat de stijging zo groot is dat het leenstelsel wel mee moet spelen”, zegt Bastiaan Verweij van de VSNU. ANP/BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!