Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Reisverzekeraars stellen limiet op bagagedekkingen

Reisverzekeraars stellen limiet op bagagedekkingen

Veel reisverzekeraars stellen een limiet in op bagagedekkingen, concludeert onlineconsumentenadviseur Pricewise na een analyse van de polisvoorwaarden van Nederlandse reisverzekeringen.

Deze limiet op bagagedekkingen zou het gevolg zijn van het claimgedrag van consumenten. Verzekeraars hanteren daarom ook strenge polisvoorwaarden en beperkte dekkingen. De premies blijven echter op hetzelfde niveau of worden zelfs hoger. Verder zijn er grote verschillen tussen de maximale bagagedekkingen van reisverzekeraars.

Uiteenlopende bagagedekkingen

Nu lopen de maximale bagagedekkingen met een standaardbagagedekking van de verschillende reisverzekeringen uiteen van 1000 tot 5000 euro. Reisverzekeraars vergoeden gemiddeld per persoon maximaal 2815 euro bij verlies, diefstal of schade aan bagage op reis. Niet iedere reisverzekering is overigens voorzien van bagagedekking in het basispakket.

Kleine lettertjes

Pricewise directeur Hans de Kok laat weten dat het bij reisverzekeringen nog meer dan bij andere verzekeringen belangrijk is om de kleine lettertjes goed te lezen. "De duurdere reisverzekering is lang niet altijd de best passende. Er kunnen grote verschillen in de polisvoorwaarden en dekkingen zitten", aldus De Kok. ANP