Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Risico's van keizersnede onderschat

02-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pasgeboren baby 930x520
Leidse artsen stellen dat de risico's op een complicatie na een keizersnede veel groter zijn dan gedacht. Trouw schrijft dat vrouwen die net bevallen zijn met behulp van een keizersnede een verrassend groot risico lopen op een buikoperatie waarbij ze hun baarmoeder verliezen. Dat blijkt uit onderzoek van het Leidse Universitair Medisch Centrum (LUMC), waarop arts-onderzoeker Tom Witteveen woensdag promoveert.
Interne bloedingen
Hij analyseerde met collega's de gegevens van vrouwen die bevallen waren en die een buikoperatie moesten ondergaan om te voorkomen dat ze zouden overlijden. De gegevens van alle Nederlande ziekenhuizen werden hierin verwerkt. Het gaat bijvoorbeeld om heftige interne of vaginale bloedingen of het scheuren van de baarmoeder.
Groter dan natuurlijk
Het risico op zo'n ingreep is niet zo heel groot, maar na een keizersnede bleek het risico wel bijna 17 keer zo groot te zijn als na een natuurlijke bevalling.
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!