Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

RIVM waarschuwt voor smog

29-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hardlopen gezond #fit #fitboys #fitfitifitifitititit 930 x 520
Mensen in het zuiden en oosten van het land die gevoelig zijn voor smog kunnen dinsdagmiddag en aan het begin van de avond beter binnenblijven. Ook wordt zware lichamelijke inspanning afgeraden, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Luchtkwalititeit lokaal slecht
Het gezondheidsinstituut waarschuwt dat vooral in de provincies langs de Duitse grens en in Noord-Brabant een kleine kans bestaat op smog door ozon. Daardoor kan de luchtkwaliteit dinsdagmiddag lokaal slecht zijn.
Kinderen, ouderen, mensen met luchtwegaandoeningen en personen die zich flink inspannen in de buitenlucht hebben het meeste last van smog. Zij kunnen last krijgen van onder meer geïrriteerde ogen, neus en keel. Bij klachten raadt het RIVM aan een huisarts te bezoeken.
Ophoping luchtvervuiling
Smog door ozon ontstaat door ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Vervuilende stoffen worden onder invloed van zonlicht omgezet in ozon. Het RIVM is verplicht te informeren wanneer de luchtkwaliteit slecht dreigt te worden. Wanneer de alarmdrempel wordt behaald, zet de dienst de waarschuwing om in een alarm. Daarvan is dinsdag geen sprake. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!