Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim kwart doet boodschappen online

24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webwinkel webshop
Meer dan een kwart van alle Nederlanders kocht dit jaar wel eens zijn boodschappen via het internet. Dat is een stijging van 7 procentpunten ten opzichte van vorig jaar, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Toen bestelde 19 procent af en toe levensmiddelen of cosmetica online.

Meer dan vorig jaar

De online aankopen voor bijna alle onderzochte producten en diensten waren dit jaar hoger dan voorgaande jaren. Ongeveer de helft van de Nederlanders schafte dit jaar kleding, reizen en kaartjes voor evenementen aan op internet. Geen enkele categorie steeg echter zo hard als levensmiddelen.

Steeds grotere uitgaven

Nederlanders kochten bovendien steeds vaker zaken online en gaven daarbij meer uit. De vaakst voorkomende klacht bij online shoppen is te late levering.

Aankopen uit het buitenland

Ook de aankopen van Nederlanders bij webwinkels uit andere EU-landen stegen. In de eerste zes maanden van 2017 hield die stijging gelijke tred met de omzetstijging van Nederlandse webwinkels. Tot voor kort steeg de omzet van buitenlandse webwinkels harder. Het CBS schat dat Nederlanders van januari tot en met juni ruim 600 miljoen euro uitgaven bij online winkels in de EU. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!