Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ruimbagage tot wel 60 procent duurder'

14-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig passagiers incheck 930x520
De kosten van vliegtuigbagage nemen schrikbarend toe. Niet alleen rekent de luchtvaart steeds meer geld voor in te checken ruimkoffers, ook voor te veel handbagage moet vaker worden bijbetaald. Die eisen worden meestal ’stilzwijgend’ ingevoerd, zodat veel reizigers op de luchthaven voor vervelende verrassingen komen te staan. Dat blijkt uit onderzoeken van ticketsites WeFlyCheap en Tix, meldt De Telegraaf.

'Ruimkoffer 60 procent duurder'

Zij zetten de prijzen en voorwaarden van een twintigtal vliegmaatschappijen op Schiphol op een rijtje. ,,De laatste vijf jaar is een ruimkoffer gemiddeld 60 procent duurder geworden. Opvallend is dat veel maatschappijen ook variabele kosten hanteren, afhankelijk van kilo’s, vliegdatum, bestemming en afstand. Dat kan zomaar veertig euro schelen", zegt Tix-manager Wiep Knol.
Een andere trend is volgens hem dat er niet meer alleen extra betaald moet worden op Europese vluchten, maar bovendien op bepaalde verre reizen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!