Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rutte III: maatwerk voor kinderen met meervoudige beperking

10-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ZEVMB
VVD, CDA, D66 en Christenunie hebben in het 54 pagina's tellende regeerakkoord het voornemen opgeschreven om meer oog te hebben voor meervoudig beperkte kinderen. "Voor kinderen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking kijken we hoe we meer maatwerk kunnen organiseren. Dat doen we mede op basis van ervaringen van ouders".

#Ikziejewel

Kassa besteedde voor de zomer aandacht aan ouders van kinderen met een zeer ernstige meervoudig en verstandelijke beperking. De ouders presenteerden in de uitzending het pamflet ‘Ook ZEVMB-kinderen hebben recht op een ‘goed leven’’. De actie #ikziejewel werd een groot succes: het pamflet werd meer dan 20.000 keer gedeeld en had ruim 1,5 miljoen mensen bereikt via Facebook.

Werkgroep 'Wij zien je wel'

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vond dat het tijd werd voor serieus onderzoek en heeft, samen met de ouders, Ton Heerts (voorzitter MBO Raad en voormalig FNV voorman) bereid gevonden om onafhankelijk voorzitter te worden van de nieuwe werkgroep ‘Wij zien je wel’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!