Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Scherpere controle op startende thuiszorgbedrijfjes

21-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderen looprek 930x520
Er moet strenger gecontroleerd worden op kleine thuiszorgbedrijfjes. Vaak blijkt dat de zorg die zij leveren ondermaats is.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat daarom de controles op kleine thuiszorgbedrijven aanscherpen, schrijft De Telegraaf. Per maand komen er een paar honderd thuiszorgbedrijfjes bij. Een betere controle is daarom van belang.

Wildgroei

Verzekeraars zien ook een ’wildgroei’ van nieuwe, kleine zorgbedrijfjes die zonder enige ervaring thuiszorg leveren. Volgens Eline Klooster van de IGJ kennen veel zorgverleners de eisen en de kwaliteitsregels niet wanneer zij beginnen met werken. Dat ontdekte de Inspectie tijdens hun controle op de geleverde zorg van nieuwkomers. 

Foute declaraties

Zorgverzekeraars melden bij de Zorgautoriteit bovendien gerommel met declaraties. Marktleider Zilveren Kruis spoorde al voor € 40 miljoen aan foute declaraties op. ANP/Telegraaf

Meer over:

thuiszorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!