Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schiphol verwacht mega drukte in meivakantie

16-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schiphol 930x520
Naar verwachting reizen er komende meivakantie 5,4 miljoen passagiers via Schiphol. Vanaf vrijdag is het extra druk op de luchthaven en dat duurt tot en met 13 mei. Vorig jaar zag Schiphol in dezelfde periode 5,2 miljoen mensen voorbij komen.
Reizigers wordt geadviseerd zich voorafgaand aan hun reis goed te informeren over hun vlucht. Volgens de zegsman zijn er zoals gebruikelijk maatregelen getroffen om de drukte in goede banen te leiden. De meeste mensen weten inmiddels dat het druk is en houden daar rekening mee, weet hij.

'Goed voorbereid'

,,Zorg dat je goed bent voorbereid. Wees op tijd, maar niet te vroeg'', aldus de woordvoerder. Voor vluchten binnen Europa geldt dat mensen er twee uur van tevoren moeten zijn en voor buiten Europa staat drie uur. ,,Eerder heeft geen zin, want dan zijn de incheckbalies nog niet open.''

Vloeistoffen

Wie naar een land vliegt dat buiten het Schengengebied ligt, hoeft niet langer zijn vloeistoffen uit de handbagage te halen. Door de inzet van CT-scanners is dit niet meer nodig. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!