Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Shell: energietransitie is niet te stoppen

02-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_logo.jpeg
De overgang van fossiele brandstoffen naar schonere energiebronnen is ,,niet te stoppen'', wat de Amerikaanse president Donald Trump daar ook over denkt. Dat heeft bestuursvoorzitter Ben van Beurden van Shell vrijdag gezegd op een bijeenkomst in Sint-Petersburg.
Forse tegenslag
Trump kondigde donderdag aan dat de Verenigde Staten uit het klimaatverdrag van Parijs stappen. Dat wordt alom gezien als een forse tegenslag voor de wereldwijde inspanningen voor milieu en duurzaamheid. Door veel bedrijven, organisaties en politici is al negatief op de Amerikaanse stap gereageerd.
Nog niet uitgespeeld
Olie en gas zijn volgens de Shell-topman overigens voorlopig nog niet uitgespeeld. Van Beurden denkt dat de vraag naar olie waarschijnlijk in de decennia van 2030 en 2040 een piek bereikt. Voor gas ligt het plafond nog verder weg: in de jaren veertig en vijftig van de 21e eeuw, aldus de hoogste baas van het Nederlands-Britse concern. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!