Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Shell komt met vrijwillige vertrekregeling

20-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
papieren 930x520
Shell heeft in Nederland een vrijwillige vertrekregeling geopend voor personeel. Dat zei een woordvoerster van het olie- en gasconcern woensdag na berichtgeving in het AD.
De vertrekregeling, waarop het bedrijf niet inhoudelijk wil ingaan, is onderdeel van een grote wereldwijde ontslagronde bij het concern. Bij Shell verdwijnen, onder meer door de overname van het Britse BG Group en de malaise in de oliesector, wereldwijd 10.300 banen, werd al eerder bekend.
Bij Shell in Nederland werken meer dan 11.000 mensen. Volgens het AD, op basis van ingewijden, hoopt Shell dat in ons land met de stap dit jaar nog 2000 personeelsleden vertrekken. Shell liet weten dat dat aantal ,,nergens op is gebaseerd''. De vertrekregeling zou gelden voor kantoorpersoneel met een jaarsalaris van 75.000 euro of hoger in Rijswijk en Amsterdam. Ook valt personeel bij de NAM en het hoofdkantoor in Den Haag deels onder de regeling. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!