Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Slecht huis leidt tot meer doktersbezoek

20-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bed slaapkamer 930x520
Mensen die in een huis wonen met achterstallig onderhoud, zitten vaker bij de dokter dan mensen die beter wonen. Het aantal doktersbezoeken ligt bij de eerste groep 10 tot 15 procent hoger. Bij vrouwen en ouderen leidt een huis met bijvoorbeeld vocht en schimmel tot een aantal doktersbezoeken dat 25 procent hoger ligt dan gemiddeld. Zij zitten vaker thuis en ouderen zijn ook wat kwetsbaarder.
Onderzoek
Dat zegt hoogleraar vastgoedfinanciering Piet Eichholtz van de Universiteit Maastricht. Met zijn collega's deed hij onderzoek op basis Duitse gegevens, die volgens hem toepasbaar moeten zijn met de Nederlandse situatie.
Slechte isolatie zorgt voor hoofdpijn
10 procent van de huizen zou althans in Duitsland onvoldoende zijn onderhouden. Achterstallig onderhoud, slechte isolatie en dito ventilatie veroorzaken hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en problemen met de luchtwegen. Eichholtz kan nog geen schatting maken van de kosten die slecht wonen met zich meebrengt.
Conferentie
Het effect van het binnenklimaat op de mens is één van de thema’s tijdens een conferentie vrijdag in Maastricht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!