Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Smartphonehouders populair sinds mobiel verbod op fiets

01-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mobiel op fiets
Bij internet- en fysieke winkels is een run op smartphonehouders ontstaan. Dit komt, zo meldt het AD, door de invoering van het telefoonverbod op de fiets.
De trendy houders verschillen in prijs hooguit een paar tientjes. Dat is een groot verschil in verhouding met de boete voor 95 euro die staat op fietsen met mobiel in de hand. De politie zal appende en bellende fietsers rigoureus beboeten. Vooral jonge fietsers riskeren een prent. 

Campagne

Meerdere bedrijven hebben dan ook slim ingespeeld op de komst van het verbod, door vooraf goed campagne te voeren. Zij zien hierdoor dan ook een massale stijging in verkoop. 

Eenvoudig te monteren

De Fietsersbond laat weten dat smartphonehouders eenvoudig op een fietsstuur te monteren zijn. De bedoeling is wel dat je de houder enkel gebruikt om er tijdens het rijden mee te navigeren. Appen terwijl de telefoon in de houder zit, benadrukt de bond, is net zo gevaarlijk als de mobiele telefoon tijdens het rijden in de hand houden. 
Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!