Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Smogalarm om "zeer slechte" lucht

25-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smog 930
Delen van Noord-Brabant, Zuid-Holland, Limburg, Zeeland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht hebben het 'smogalarm' gekregen van het RIVM. De luchtkwaliteit in delen van de genoemde provincies wordt donderdag "zeer slecht" door de vorming van ozon in de lucht.
De ozonconcentratie zijn momenteel op het hoogste niveau in zeker tien jaar, zegt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het laatste smogalarm was in de zomer van 2015, daarvoor in 2006.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zegt dat iedereen last kan krijgen van de slechte lucht. Het instituut raadt mensen die klachten hebben aan om binnen te blijven, mits het daar koel genoeg is. Zware lichamelijk inspanning wordt afgeraden.
Door de smog kan kortademigheid, hoesten, verergering astmaklachten en de verslechtering van de longfunctie veroorzaken. Daarnaast kan er irritatie aan ogen, neus en keel voorkomen. Vrijdag is er opnieuw kans op smog. De concentraties zullen mogelijk wel lager zijn. ANP

Meer over:

lucht, smog, kwaliteit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!