Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Snorfiets mag van Kamer naar rijbaan

14-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vespa snorfiets 930x520
Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het plan van het kabinet om gemeenten de mogelijkheid te geven de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen. VVD en CDA die er eerder op tegen waren, gaan nu wel akkoord met de maatregel.

Naar rijbaan met helm op

Een aantal gemeenten waaronder Amsterdam willen al langer de snorfietsen verbannen naar de rijbaan. Dan gaat wel een helmplicht gelden. Na een jaar zal de maatregel worden geëvalueerd, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Problemen op fietspaden werden groter

Remco Dijkstra van de VVD wees erop dat de problemen op fietspaden in de grote steden steeds groter worden. Door de maatregel zal het aantal ongelukken volgens hem flink afnemen. De PVV is fel tegen het plan. 

Gevaarlijk en vervuilend

Milieudefensie is er blij mee. ,,Scooters zorgen niet alleen voor heel onveilige situaties omdat ze bijna allemaal te hard rijden, maar zijn ook extreem vervuilend. Met name voor fietsers die erachter rijden. Scooters veroorzaken een kwart van alle luchtvervuiling op het fietspad", zegt een medewerker. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!