Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Spaarrente gemiddeld nog maar 0,18 procent

Spaarrente gemiddeld nog maar 0,18 procent

Het regende de afgelopen maand spaarrenteverlagingen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Maar liefst 9 banken verlaagden in juli de spaarrente op hun spaarrekening, waardoor de gemiddelde rente op een spaarrekening daalde van 0,2 naar 0,18 procent.

Hele markt verlaagt

Behalve de grootbanken ING en ABN AMRO verlaagden in juli ook Aegon, a.s.r bank, Credit Europe, DHB Bank, GarantiBank en Nationale-Nederlanden de rente op hun vrij opneembare spaarrekeningen. Opvallend is hierbij dat het zowel banken zijn die bovenaan in de spaarrenteoverzichten staan als banken die lagere spaarrentes bieden. De spaarrenteverlagingen spreiden zich over de hele markt.

Daling gaat door

Spaarrente.nl verwacht dat het einde van de spaarrentedalingen hiermee voorlopig nog niet in zicht is. "Omdat rentes op de geld- en kapitaalmarkten laag blijven, zullen ook de banken hun spaarrentes laag houden", legt Amanda Bulthuis uit. "Bovendien is er ruimte ontstaan bij de banken die nu de hoogste rentes bieden om ook weer een beetje omlaag te gaan, aangezien a.s.r. en Nationale-Nederlanden hun spaarrente hebben verlaagd. Deze banken stonden een maand geleden nog in de top 5 van hoogste spaarrentes."