Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Spaarrentes zullen nog verder dalen'

04-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
recessie1_02.jpg
De spaarrentes, die sinds 2008 niet zo laag zijn geweest als nu, zullen nog verder dalen. Dat verwacht Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.
Lage Marktrente
Dat komt volgens haar doordat de spaarrentes in Nederland nog steeds relatief hoog zijn ten opzichte van de marktrente, het tarief waartegen de banken zelf geld lenen. Dit tarief, de zogeheten Euribor, is het afgelopen jaar sterk gedaald. ,,Maar omdat de banken het geld van spaarders hard nodig hebben is de spaarrente relatief minder hard gedaald'', legt Bulthuis uit.
Hoge marges
Door de vele renteverlagingen die de banken de afgelopen maanden hebben doorgevoerd, zijn de verschillen tussen de spaarrentes en de markttarieven wel al iets kleiner geworden. ,,Maar omdat de marges nog steeds relatief hoog zijn, ligt het in de lijn der verwachting dat de spaarrentes de komende maanden nog verder zullen dalen'', stelt Bulthuis. ANP
Risico's
Dat de hypotheekrentes in ons land niet net zo hard omlaaggaan als de spaarrentes, komt volgens haar door de groeiende risico's die aan de hypotheekportefeuilles van banken kleven. Dat wordt weer veroorzaakt door de dalende huizenprijzen en toenemende betalingsachterstanden van woningbezitters. ANP
Lees hier ook de maandelijkse columns van Amanda Bulthuis voor Kassa.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!