Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Speciaal bier met weinig alcohol in opmars'

13-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
930x520_bier
De nieuwste trend in het bierlandschap is dit jaar speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Nationaal Bieronderzoek.
Session ale
Waar speciaalbier traditioneel nog juist meer alcohol bevat dan een gewoon pilsje, is er nu een opmars zichtbaar van bieren als een session ale, met een alcoholpercentage van rond de 4 procent. Pils bevat meestal zo'n 5 procent alcohol. Meer dan de helft van de bierdrinkers kiest weleens voor volledig alcoholvrij bier. In twee op de drie gevallen gaat het dan om een radler, een mix van alcoholvrij bier met een fruitsmaakje.
Passend biertje
Een andere trend is dat mensen vaker een passend biertje bij hun eten uitzoeken. Een op de drie bierdrinkers doet dat. De helft van de ondervraagden zou in de horeca een bieradvies bij gerechten op prijs stellen.
Weizen
Volgens het onderzoek van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers worden bierdrinkers steeds veelzijdiger. Pils is nog steeds met afstand het meest gedronken bier, maar de speciaalbieren en biermixen als radler rukken verder op. Bijna de helft van de bierdrinkers kiest nu vaker voor een ander soort biertje dan pils dan twee jaar geleden. Witbier, blond bier en tripels zijn de populairste speciaalbiertjes. De grootste stijgers zijn blond bier en weizen. Iets meer dan de helft van de Nederlandse bierdrinkers drinkt het liefst bier van eigen bodem. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!