Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Streekvervoer gaat donderdag staken

25-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
staken 930x520
Buschauffeurs in het streekvervoer gaan ook donderdag actie voeren. Op 31 mei leggen ze het werk neer in Rotterdam, Drechtsteden, Voorne-Putten, Limburg en in Friesland, aldus FNV Streekvervoer.

Deel streekvervoer rijdt wel

De acties zijn bij de RET (streekvervoer/OV-deel) in Rotterdam (de metro en een deel van de bussen zullen wel rijden), Arriva Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Connexxion Voorne-Putten, Arriva Limburg en Arriva in Friesland.

Vijf minuten pauze

Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer: ,,Onvoorstelbaar dat werkgevers nog steeds geen afspraken met ons willen maken. Ze doen net alsof we gouden bergen vragen. Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?''
In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. De stakingen waren tot nu toe alleen in de weekeinden om de eindexamens in het voortgezet onderwijs niet dwars te zitten.

'Eisen onhaalbaar'

Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zijn de eisen van de vakbonden onhaalbaar en niet betaalbaar.
Zaterdag staken buschauffeurs in Utrecht, 't Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant. De cao streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!