Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Standje voor verzekeraars om wijkverpleging

30-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg thuiszorg hulp
Zorgverzekeraars kijken bij het inkopen van wijkverpleging te veel naar het verleden. Ze houden er te weinig rekening mee dat patiënten steeds zwaardere zorg nodig hebben, vindt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die namens de regering toezicht houdt op de gezondheidszorg.
Nederlandse Zorgautoriteit
Ook de zorgaanbieders laten steken vallen, concludeert de NZa in een onderzoek dat staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Zij moeten inzichtelijker maken welke hulp ze verlenen en wat die kost. Daardoor kunnen verzekeraars en aanbieders een eerlijke prijs afspreken voor die hulp. De NZa wijst erop dat voor de coördinatie van de wijkverpleging hoger opgeleide verpleegkundigen nodig zijn. Die kunnen niet van het huidige budget worden betaald.
300 miljoen in eigen zak
In 2017 was 3,6 miljard euro beschikbaar voor wijkverpleging. De verzekeraars houden 300 miljoen daarvan in de zak omdat ze scherpe tarieven hebben bedongen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!