Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stapjes tegen oververhitte huizenmarkt'

13-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hypotheek rekenmachine huis 930x520
De eerste stappen om de oververhitting op de huizenmarkt tegen te gaan, zijn gezet. Toezichthouders in het zogeheten Financieel Stabiliteitscomité (FSC) hebben in ,,verkennende gesprekken" onder meer gepraat over aanpassingen van het te lenen bedrag door consumenten, mogelijke aanpassingen van de limiet voor waarderingen en taxaties van huizen en het zwaarder laten meetellen van hypotheken als risico op de balans van banken.
De huidige lage rente en het tekort aan woningen zorgen volgens het FSC, waarin vertegenwoordigers van De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het ministerie van Financiën zitten, voor aanhoudende prijsstijgingen op de Nederlandse huizenmarkt. Dit is vooral in de vier grote steden duidelijk te merken.

Nog geen concrete maatregelen

Concrete maatregelen heeft het FSC nog niet aangekondigd. Het comité gaat mogelijke opties verder uitdiepen. Bij volgende gesprekken worden ook subsidies op de huizenmarkt en de ontwikkeling van het aanbod betrokken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!