Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer kinderen naar opvang

07-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvang_930x520
Steeds meer kinderen maken gebruik van opvang. In het vierde kwartaal van 2016 gingen 702.000 kinderen naar de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouders. Tegelijkertijd ligt het aantal werkende vrouwen op het hoogste niveau sinds 2012.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Dat blijkt uit cijfers van de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die vrijdag zijn bekendgemaakt. Dat er meer gebruik is gemaakt van kinderopvang komt vooral door de aantrekkende economie en de hogere kinderopvangtoeslag.
Ruim 25 uur per week
Steeds meer vrouwen en mannen met kinderen werken. Vrouwen werken gemiddeld ruim 25 uur per week, moeders met jonge kinderen tot en met 11 jaar nog iets meer.
Steeds meer moeders
,,Het is fantastisch om te zien dat er steeds meer moeders werken en dat hun kinderen het dan tegelijkertijd naar hun zin hebben op de opvang’’, aldus minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!