Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer mensen pakken de trein naar het buitenland

29-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eurostar trein 930x520
In de afgelopen zomermaanden stapten meer mensen in een internationale trein dan in dezelfde periode vorig jaar. De stijging valt volgens de NS voor een deel valt te verklaren doordat reizigers de trein kiezen als duurzamer alternatief. Het is de grootste stijging ooit voor het spoorwegbedrijf.
Vooral de verbinding met Berlijn is populair. De NS kon in juni, juli en augustus rekenen op een groei van 19 procent op dat traject. Ook naar Brussel is er een groei te zien, namelijk 11 procent. Gemiddeld steeg het aantal internationale treinreizigers met 13 procent tot bijna 917.000.

'Trein als duurzamer alternatief'

Volgens de Nederlandse Spoorwegen is er aan aantal verklaringen. Allereerst zijn er kortere reistijden ontstaan en rijdt de NS op meer trajecten. Maar ook is er om een andere reden meer aandacht voor de trein, zegt directeur NS International Heike Luiten. “Mensen worden zich steeds beter bewust van de impact van reizen op het klimaat en milieu. De trein wordt vaker overwogen als duurzaam alternatief voor het vliegtuig."
Vorig jaar namen in totaal 3,5 miljoen mensen de trein naar het buitenland. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!