Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer patiënten met obesitas naar specialist

11-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
obesitas dik dieet 930
Het aantal Nederlanders dat zich specialistisch laat behandelen voor obesitas neemt toe. Vooral bij mensen met lagere inkomens komen deze behandelingen voor, laat het CBS weten.
Om en nabij 22 op de 10.000 Nederlanders kwamen in 2017 voor een behandeling voor morbide obesitas (de ernstige vorm van zwaarlijvigheid) bij een chirurg. 17 op de 10.000 Nederlanders ging naar een intermist. Sommigen kwamen bij beide specialisten onder behandeling.

Bij wie komt het voor?

Patiënten die medisch specialistisch behandeld worden voor zwaarlijvigheid zijn vooral tussen de 45 en 65 jaar oud. Daarnaast worden mensen met een lager inkomen vaker behandeld dan mensen met een hoger inkomen. 29 op de 10.000 mensen in de laagste inkomensgroepen hebben een behandeling voor morbide obesitas ondergaan. Dit waren er 12 bij hogere inkomensgroepen.

Veertien procent van Nederlanders lijdt aan obesitas

In Nederland had een op de twintig 20-plussers morbide obesitas. Omgerekend betekent dat dat ruim 100.000 mensen in Nederland lijdt aan de ernstige vorm van obesitas. In totaal heeft veertien procent van de Nederlanders een vorm van obesitas. Daarmee is het aantal met mensen met obesitas sinds begin jaren tachtig 2,5 keer toegenomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!