Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds minder campings in Nederland

12-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Camping kamperen tent
Er zijn in Nederland steeds minder campings. In vijf jaar tijd nam het aantal kampeerterreinen met een honderdtal af. Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK).
In juli van dit jaar waren er 2197 camping in Nederland. Het aantal campings nam in Zeeland en Overijssel het sterkst, maar in Zuid-Holland en Utrecht was er juist een toename. Provincie Gelder heeft het grootste aantal campings.
Volgens Recron, een werkgeversorganisatie voor recreatie, is de daling "een natuurlijk proces". Volgens een woordvoerster voldoet een aantal kampeerterreinen niet meer aan de eisen van deze tijd. Campings hebben te maken met verscherpte regelgeving op het gebied van veiligheid en hebben campings te maken met hogere belastingen.
Volgens de woordvoerster komen consumenten steeds vaker voor een speciale beleving, zoals slapen in een boomhut, omgebouwde rioolbuis of hooiberg. Niet alle campings hebben daar genoeg geld voor en veel familiecampings hebben geen opvolgers. ANP

Meer over:

camping, vakantie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!