Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Stelling: in de toekomst mobiel internet beter dan WiFi

Stelling: in de toekomst mobiel internet beter dan WiFi

Ongeveer vijftig procent van alle Nederlanders verwacht dat de kwaliteit van hun mobiel internet beter zal zijn in de toekomst dan internet via WiFi.

Het grootste deel van alle internetgebruikers is minder positief over het mobiele 3G- en 4G-netwerk dan over de gemiddelde WiFi-verbinding, meldt Multiscope. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1091 Nederlanders.

Mobiel netwerk beter dan WiFi

Maar liefst 50,7 procent van de onderzochte groep Nederlanders is het eens met de stelling dat het mobiel netwerk in de toekomst beter zal zijn dan WiFi. Van alle andere mensen die meewerkten aan het onderzoek dacht slechts 10 procent van niet en de overige stemmers stonden er neutraal in.

Nu WiFi nog beter mobiel netwerk

Van alle deelnemers gaf 36,3 procent aan dat het mobiele netwerk op dit moment nog niet sneller is en/of beter te vinden dan de WiFi. 39 procent heeft er geen uitgesproken mening over. Slechts een kleine groep vindt het mobiele internet juist wel beter en vlotter werken.

West-Nederland

Met name in het westen van Nederland (39,7 procent) en in de Randstad (48 procent) verkiest men de WiFi boven de 3G- en 4G-verbinding. Verder is men in die regio’s met respectievelijk 31,5 en 34,4 procent neutraal. Er blijft een kleine minderheid over die mobiele data beter vind dat WIFI.

Zuid- en Oost-Nederland

Mensen in het zuiden en oosten van ons land zijn in verhouding tot de andere regio’s juist wel te spreken over hun mobiel internet. 31,4 procent van de zuiderlingen en 35 procent van de oosterlingen stelt het 3G- en 4G-netwerk beter te vinden dan WiFi. Dat is beduidend meer dan het aantal stemmers dat dit niet doet (respectievelijk 25,5 en 25,6 procent).

Bron: Multiscope