Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stijgende onrust vanwege AOW-leeftijdverhoging'

20-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
aow_leeftijd_goed_groot.jpg
Werknemers in verschillende sectoren maken zich zorgen over de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar en drie maanden in 2022. Zij vrezen dat ze hun pensioen niet halen en daardoor langdurig langs de kant komen te staan. Dat zegt FNV-voorzitter Han Busker in een interview met De Telegraaf.

Onrust werknemers verschillende sectoren

,,Wij merken dat er heel veel onrust heerst onder werknemers in verschillende sectoren. Als ik ergens in het land ben in een fabriek, bij de politie, in de zorg, het onderwijs of de bouw, dan geven mensen aan dat zij hun huidige werk niet tot hun 68e kunnen volhouden'', zegt Busker.

Verantwoordelijkheid kabinet

,,Het kabinet loopt weg van zijn verantwoordelijkheid. Zij hebben deze versnelde en rigoureuze maatregel erdoorheen geduwd en ze willen er geen millimeter op bewegen. En dan wordt er tegen ons gezegd dat wij er maar voor moeten zorgen dat werknemers gezond de finish kunnen halen. Maar het is voor grote groepen mensen gewoon niet te doen'', aldus de FNV-voorzitter. De Telegraaf

Meer over:

aow, verhoging, onrust
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!