Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stop gebruik onveilige sleutelkastjes'

20-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
452 keer bekeken
  •  
930x520 Sleutelkluisje
Het gebruik van onveilige sleutelkastjes moet stoppen, vindt de politie in Limburg. Alleen al in die provincie werden vorig jaar 160 kastjes gekraakt, meldt de NOS. Inbrekers slaagden er 110 keer in om een woning binnen te komen.
Kassa liet twee jaar geleden zien dat het kraken van sleutelkastjes een landelijk probleem is, met zo'n 800 huishoudens die slachtoffer worden doordat het kastje bij de voordeur wordt gekraakt.

Vaak gebruikt door hulpverleners

Sleutelkastjes, ook wel sleutelkluisjes genoemd, worden gebruikt om hulpverleners voor de thuiszorg of personenalarmering binnen te laten bij cliënten thuis. Zij zijn vaak niet in staat om zelf de deur te openen. Daarom stoppen ze hun huissleutel in het kluisje naast de voordeur. Hulpverleners kunnen die openen met een code en daarna met de sleutel naar binnen.
Projectleider woninginbraken van de Nationale Politie, Sybren van der Velden adviseert om alleen gecertificeerde, veilige kluisjes te gebruiken.
Bronnen: NOS/Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!