Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stroomstoring helemaal voorbij

17-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektriciteit energie elektriciteitsmast 930 x 520
De stroomstoring in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer is helemaal voorbij. Dat heeft netbeheerder Liander even na 9.00 uur laten weten.
Rond 4.00 uur viel de stroom in de hoofdstad en omliggende plaatsen bij 360.000 klanten uit. Rond 6.30 uur hadden zo'n 160.000 klanten weer stroom. In de loop van de ochtend volgden de andere huishoudens.
Slotervaart: geen operaties
Ziekenhuizen in de regio Amsterdam hebben dinsdag ook last van de stroomstoring. In het MC Slotervaart worden dinsdag geen operaties en andere ingrepen uitgevoerd. De poliklinieken blijven tot 12.00 uur dicht.
In het OLVG werd na de stroomuitval overgeschakeld naar het noodaggregaat. ,,We hadden gewoon stroom en nu gaat het weer op de normale manier. Het is alleen nog een beetje wiebelig, dus daarom kan het zijn dat operaties iets worden opgeschoven'', zei een woordvoerster.
Omdat het openbaar vervoer dinsdagochtend vroeg niet reed, had het personeel wel wat moeite om bij het ziekenhuis te komen. Mensen in de nachtdienst hebben daarom wat langer doorgewerkt, aldus het ziekenhuis. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!