Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Studentenstop ondanks personeelstekort zorg

08-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter huisarts 930x520
Op elf van de zeventien hbo-opleidingen verpleegkunde geldt komend jaar een numerus fixus, terwijl het personeelstekort in de zorg toeneemt. De hogescholen hanteren de studentenstops omdat ziekenhuizen te weinig stageplekken bieden, schrijft de Volkskrant.

Andere vorm stage

De studentenstops moeten zo snel mogelijk worden opgeheven, indien nodig onder druk van de minister van Onderwijs, pleit de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden V&VN. De hbo-opleidingen zouden in plaats van een ziekenhuisstage een stage kunnen aanbieden die is verdeeld over verschillende sectoren.

Vacatures

In de zorg zijn op dit moment 120 duizend vacatures. De ziekenhuizen, die kampen met een tekort aan personeel, zijn zich ervan bewust dat ze zichzelf in de voet schieten als ze niet meer stageplekken regelen, zegt brancheorganisatie NVZ. De vergoeding voor begeleiding van stagiairs is volgens de woordvoerder echter te laag.
Bron: de Volkskrant / ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!