Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Succes vegabuger zorgt voor erwtentekort

05-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
gele spliterwt
De gele spliterwt. Door boeren wordt deze het nieuwe goud genoemd. Er is nu door het succes van de vegetarische burger en andere vleesvervangers zoveel vraag naar dat producenten massaal toekomstige oogsten opkopen.
De Verenigde Staten verwacht dat boeren dit jaar twintig procent meer erwten zullen gaan verbouwen wegens de groeiende vraag naar het product. Tot nu toe werden de erwten door boeren uit de Verenigde Staten vooral als wisselteelt verbouwd. Maar nu - mede door de handelsoorlog met China - de prijzen van sojabonen, tarwe en maïs dalen, vormen ze een winstgevend alternatief. De gele spliterwt is onderdeel van de peulvruchtenfamilie. Andere producten binnen deze familie zijn kikkererwten, sojabonen en linzen. Steeds meer consumenten kiezen niet voor sojabonen vanwege genetische modificatie en mogelijke allergische reacties. 

Evenaren vleessmaak

Leveranciers van vegaburgers beschouwen erwt als een van de belangrijkste ingrediënten, omdat met het product de smaak van vlees zo goed mogelijk wordt geëvenaard. Bovendien is de spliterwt rijk aan proteïnes.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!