Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Supermarkten testen 'kassaloos' boodschappen doen

Supermarkten testen 'kassaloos' boodschappen doen

Geen last van rijen, zegeltjes of de kassamedewerker en direct met je boodschappen de deur uit. Supermarkten zetten technologie in voor klanten die haast hebben. Woensdag start supermarktketen Spar in samenwerking met ABN Amro met de kassaloze super, meldt het FD.

Spar introduceert het kassaloze systeem, Skippen, bij Spar University Utrecht, de proeftuin van het supermarktbedrijf met negen winkels op universiteitsterreinen. Klanten scannen met hun telefoon zelf de producten en rekenen af met ABN Amro's betaaldienst Tikkie. Ze 'skippen' zo de wachtrij en staan sneller weer buiten.

Snelle transacties

Albert Heijn heeft in de gemakswinkel AH to go op het Zaanse hoofdkantoor Tap to go ('tap, grab and go') uitgetest. Met een Android-telefoon of een speciaal pasje kunnen klanten elektronische schapkaartjes scannen, het product pakken en het afrekenen gaat daarna automatisch. 

Volgens Albert Heijn zorgen de snellere transacties ervoor dat mensen vaker komen en meer spenderen. Klanten met haast staan door Tap to go sneller dan ze gewend zijn weer buiten de deur, aldus AH. Vanaf deze zomer zal het systeem uitgebreid worden naar alle circa tachtig AH to go's. 

Bron: FD