Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Supermarkten testen 'kassaloos' boodschappen doen

03-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kassalade geld munten 930x520
Geen last van rijen, zegeltjes of de kassamedewerker en direct met je boodschappen de deur uit. Supermarkten zetten technologie in voor klanten die haast hebben. Woensdag start supermarktketen Spar in samenwerking met ABN Amro met de kassaloze super, meldt het FD.
Spar introduceert het kassaloze systeem, Skippen, bij Spar University Utrecht, de proeftuin van het supermarktbedrijf met negen winkels op universiteitsterreinen. Klanten scannen met hun telefoon zelf de producten en rekenen af met ABN Amro's betaaldienst Tikkie. Ze 'skippen' zo de wachtrij en staan sneller weer buiten.

Snelle transacties

Albert Heijn heeft in de gemakswinkel AH to go op het Zaanse hoofdkantoor Tap to go ('tap, grab and go') uitgetest. Met een Android-telefoon of een speciaal pasje kunnen klanten elektronische schapkaartjes scannen, het product pakken en het afrekenen gaat daarna automatisch. 
Volgens Albert Heijn zorgen de snellere transacties ervoor dat mensen vaker komen en meer spenderen. Klanten met haast staan door Tap to go sneller dan ze gewend zijn weer buiten de deur, aldus AH. Vanaf deze zomer zal het systeem uitgebreid worden naar alle circa tachtig AH to go's. 
Bron: FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!