Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Tijdelijk afkickcentrum' suiker in Amsterdam

07-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
suiker-930x520
Het Diabetes Fonds opent maandag in de Amsterdamse Leidsestraat een informatiecentrum over suiker. Het fonds noemt het zelf een tijdelijke afkickkliniek, om mensen bewust te maken van de hoge suikerinname en de gevolgen daarvan op de gezondheid.
Veel verleidingen
,,We hebben gekozen voor de Leidsestraat omdat dat een zoete straat is, waar veel verleidingen zijn, met winkels vol snoep, ijs en chocola'', zegt een woordvoerster. Volgens het fonds is Nederland onbewust verslaafd aan suiker. Zo'n 80 procent van de Nederlanders krijgt te veel suiker binnen, ruim anderhalf tot twee keer te veel. ,,Het zit in zoveel producten verstopt en we worden bovendien continu verleid tot ongezonde keuzes'', aldus directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds.
Schaarse alternatieven
Aan veel - ook op het oog gezonde - producten wordt suiker toegevoegd. Gezonde alternatieven zijn schaars. In de 'afkickkliniek' is daar veel informatie over te krijgen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!