Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tilburg gaat escape rooms controleren

08-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kluis 930 520
De gemeente Tilburg gaat per direct escape rooms in de stad controleren, onder andere op brandveiligheid. Directe aanleiding is de brand vrijdag in een Poolse escape room die vijf meisjes het leven kostte, zei de woordvoerder van burgemeester Theo Weterings dinsdag.
,,De burgemeester is erg geschrokken van de berichten uit Polen'', aldus de woordvoerder. Escape rooms hebben in Tilburg geen vergunning nodig, dus de gemeente weet niet exact hoeveel bedrijven actief zijn. De bedrijven die de gemeente in beeld heeft, worden de komende weken bezocht.

Vorig jaar geen overtredingen geconstateerd

Een groot Tilburgs bedrijf met in totaal acht escape rooms is vorig jaar wel gecontroleerd. Overtredingen werden toen niet geconstateerd.

Escape rooms Polen onveilig

Polen sloot zondag alle escape rooms die niet aan de veiligheidsnormen voldoen. Een escape room is een kamer of een gebouw waarin mensen opgesloten zitten. Zij moet via aanwijzingen proberen te ontsnappen. In Nederland zijn er volgens schattingen meer dan achthonderd escape rooms. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!