Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toch huurtoeslag bij begeleid wonen

03-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
geld_briefjes 930x520
Mensen die begeleid wonen omdat ze met psychische problemen of een verslaving kampen, kunnen toch huurtoeslag krijgen. Wie ontvangen huurtoeslag de afgelopen vijf jaar heeft moeten terugbetalen, krijgt dat geld van de Belastingdienst weer terug.
De Belastingdienst vatte het huurcontract van mensen die begeleid wonen op alsof dat bedoeld is voor een kort verblijf, omdat er bijvoorbeeld een proeftijd is afgesproken. De fiscus kent dan geen toeslag toe, om te voorkomen dat mensen bijvoorbeeld een vakantiehuisje huren om huurtoeslag op te strijken. Maar deze huurders willen de woning wel degelijk echt gaan bewonen, oordeelde de rechter al meermaals. Ook de Nationale Ombudsman en partijen als de SP vroegen het kabinet in te grijpen.
Daarom kijkt de Belastingdienst voortaan ook naar de bedoeling "van de huurovereenkomst en de aard van het gebruik van de woning", schrijven minister Kajsa Ollongren (Wonen) en de staatssecretarissen Paul Blokhuis (Volksgezondheid) en Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!