Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toeslagen aanvragen moet simpeler worden voor ouderen

03-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
411 keer bekeken
  •  
ouderen bos 930x520
Ouderen moeten bewuster worden van de toeslagen die ze kunnen aanvragen. Op aandringen van het CDA wil een meerderheid van de Tweede Kamer dat de overheid met een voorlichtingscampagne komt. Ook het aanvragen van de toeslagen moet simpeler.
Het CDA wil dat ouderen meer gebruik maken van de toeslagen waar ze recht op hebben.

Vaak geen huur- en zorgtoeslagen aangevraagd

Het stelsel is ontoegankelijk waardoor veel ouderen geen huur- en zorgtoeslag aanvragen, terwijl ze er wel recht op hebben, aldus CDA-Kamerlid Evert Jan Slootweg. Hij vindt een overheidscampagne nodig om het gebruik van toeslagen te stimuleren. Volgens het CDA kan het voorstel rekenen op een meerderheid, steun is er onder meer van coalitiepartner VVD.

Niet goed genoeg geïnformeerd

Senioren weten vaak niet dat ze in aanmerking komen voor huur- en zorgtoeslag. Dit komt door onbekendheid met de regelingen of omdat de digitale aanvraag te ingewikkeld is. Zo'n 230.000 ouderen lopen hierdoor mogelijk jaarlijks duizenden euro's mis. ,,Zeer zorgelijk en eigenlijk onacceptabel'', aldus Slootweg.

Proefberekening

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een huur- of zorgtoeslag? Maak een proefberekening op de website van de Belastingdienst. ANP / Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!