Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Traphekje Mila 'levensgevaarlijk'

07-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
traphekje mila 930
De Consumentenbond heeft bij een test flinke tekortkomingen vastgesteld bij het traphekje Mila, dat door Gamma en Karwei wordt verkocht. De bond noemt de gebreken 'levensgevaarlijk' en vindt dat de verkoop onmiddellijk gestaakt moet worden.
Vergelijkbare hekjes
Traphekje Mila lijkt volgens de Consumentenbond sterk op de hekjes Emma en Laura die bij vorige tests ook gevaarlijk bleken te zijn. De gebreken op een rij:
-Mila is te openen zonder het verplichte tweede (voet)slot te gebruiken. Een peuter zou daardoor het hekje kunnen optillen en openen.
-Het hekje kan ook worden geopend terwijl het feedbackschermpje op groen staat, en dus veilig op slot zou moeten zitten.
-Mila is niet bestand tegen flink duwen en trekken, en bij de botstest schiet hij los.
Precies dezelfde mankementen trof de Consumentenbond aan bij traphekjes Laura en Emma. Bij Mila komt daar nog een vierde probleem bij, namelijk:
-De afstand tussen de spijlen is te groot, waardoor een kind zijn lijf er doorheen kan duwen en vervolgens aan het hoofd blijft hangen.
Veiligheid boven alles
Bart Combée, directeur Consumentenbond: "Het is onbegrijpelijk dat er elk jaar weer gevaarlijke hekjes opduiken. Juist bij producten voor kwetsbare groepen, zoals kleine kinderen, moet veiligheid boven alles gaan". De importeur van de hekjes, Intergamma, is inmiddels op de hoogte gebracht.
Ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) is geïnformeerd. De Consumentenbond wil een officiële terugroepactie zodat alle consumenten met een Mila hekje worden geïnformeerd en het product kunnen terugbrengen naar de winkel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!