Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

TravelBird op waarschuwingslijst ANVR

TravelBird op waarschuwingslijst ANVR
De snelgroeiende online reisaanbieder TravelBird, met 380 medewerkers en actief in 20 landen, is door de ANVR op een waarschuwingslijst geplaatst. TravelBird voldoet volgens de reisbrancheorganisatie niet aan de in de wet opgenomen financiƫle garantieverplichting.

Geen SGR-lid

Het bedrijf is bijvoorbeeld nog niet aangesloten bij de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dat betekent dat als TravelBird nu failliet zou gaan, klanten hun geld niet kunnen terugkrijgen.


'Over paar  weken rond'

Mede-oprichter Symen Jansma van TravelBird reageert teleurgesteld op de plaatsing op de lijst. Het in 2010 opgerichte TravelBird biedt pas sinds november vorig jaar pakketreizen aan en is naar eigen zeggen nog bezig met het aanvragen van het lidmaatschap van de SGR. Jansma rekent erop dat over enkele weken rond te hebben.


'Gezond bedrijf'

,,Wij zijn een financieel gezond bedrijf. Op die lijst van de ANVR zouden juist bedrijven moeten staan die op het punt staan om te vallen, zoals Oad vorig jaar. Nu lijkt het erop dat de ANVR alleen maar de belangen van de eigen leden dient en dat nieuwkomers niet welkom zijn op de reismarkt'', aldus Jansma. ANP