Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste bank verlaagt spaarrente naar 0 procent

22-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
930x520 geld
Spaarders bij Triodos Bank krijgen vanaf 3 april geen spaarrente meer over hun spaargeld. De bank verlaagt de spaarrente voor een normale internetspaarrekening als eerste in Nederland naar 0 procent.
Teruggeschroefd
Triodos, dat zich vooral op het gebied van duurzaamheid wil onderscheiden, hanteerde al langer de laagste spaarrente in Nederland. In oktober vorig jaar werd deze al teruggeschroefd naar 0,1 procent.
Economische groei
Ook bij andere aanbieders gaan de rentes de laatste tijd hard omlaag. Dat heeft vooral te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Die heeft de afgelopen jaren flink gesleuteld aan zijn rentetarieven om de economische groei in Europa aan te jagen.
Grootbanken
Spaarders kunnen momenteel nog maximaal 0,7 procent rente krijgen op hun spaarrekening, blijkt uit een analyse van prijsvergelijker spaarrente.nl. Bij grootbanken als ABN AMRO en Rabobank wordt voor een direct opvraagbare spaarrekening nu een spaarrente van 0,2 procent gehanteerd. ING zit op tenminste 0,25 procent. Een negatieve spaarrente dreigt, zo lijkt het. In andere landen in Europa zijn al enkele banken waar consumenten moeten betalen om geld op hun bankrekening te zetten.
Sparen heeft nog steeds zin
Triodos benadrukte bij het bekendmaken van de wijzigingen dinsdag dat sparen ondanks alles nog steeds zin heeft. ,,Er zijn ook andere goede redenen om te blijven sparen, bijvoorbeeld om een buffer aan te houden voor onvoorziene uitgaven'', aldus het de bank, die daarbij aangaf het spaargeld van zijn klanten nog steeds goed te kunnen gebruiken voor het financieren van duurzame ondernemers en initiatieven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!