Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Truffelpasta met maar 0,0006 procent truffel

07-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt-winkelkar 930x520
Voedselwaakhond foodwatch ontvangt nog steeds vrijwel dagelijks klachten van consumenten die zich misleid voelen in de supermarkt: het product maakt niet waar wat de verpakking belooft. Daarom wordt dit jaar voor de vijfde keer het Gouden Windei uitgereikt voor het meest misleidende product. Consumenten kunnen tot 31 december stemmen via www.foodwatch.nl.
Zeven genomineerden
Deze keer zijn er zeven genomineerden. De Aldi pasta met truffel bevat volgens foodwatch maar 0,0006 procent truffel. Plus pindakaas light bevat weliswaar minder vet, maar dan ook 451 procent meer suikers. Albert Heijn cranberries bestaat maar voor 30 procent uit cranberries en voor bijna 70 procent uit suikers. Appelsientje halfzoet zou slechts minder zoet zijn omdat het met water is verdund. Rude Health biologische almond drink bevat maar 1 procent amandelen. De inhoud van de AH mini roomboter amandelstaaf is bijna voor de helft ,,gebakken lucht''. De melk-aardbeienkoek van Liga bevat welgeteld 0,03 procent aardbeienpoeder, aldus foodwatch.De winnaar wordt in de eerste week van 2016 bekendgemaakt.
ANP

Meer over:

goud, foodwatch
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!