Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Twee dagen noodweer zorgt voor veel 'gevolgschade'

05-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
onweer 930x520
De twee dagen met noodweer achter elkaar hebben voor veel schade gezorgd in Nederland. Verzekeraar Interpolis ziet veel 'gevolgschade', waarbij bijvoorbeeld een dag eerder een dakpan is losgewaaid en daardoor de dag erop waterschade is ontstaan.

Huizen en auto's

In totaal ontving Interpolis de afgelopen twee dagen 1500 schademeldingen, waarvan 1250 aan huizen en de rest aan auto's. De tweede avond en nacht ging het vooral om waterschade en problemen door bliksem. Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Holland zijn het zwaarst getroffen en dan met name de plaatsen Eindhoven, Rheden en Nijmegen. Een dag eerder ging het vooral om harde windstoten.
Woensdag liet het Verbond van Verzekeraars weten dat het nog niet mogelijk was om een raming te maken van de totale omvang van de schade. De modellen die worden gehanteerd zijn niet zo geschikt voor windstoten en werken beter bij stormen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!