Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tweedehands auto's in trek

04-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autosleutel 930
Verkopers van tweedehands auto's deden in de eerste helft van dit jaar goede zaken. Zowel autobedrijven als particulieren verkochten in het eerste halfjaar meer occasions, becijfert VWE Automotive. De goed draaiende economie is volgens de dienstverlener voor de autobranche de voornaamste reden voor de gestegen verkoopcijfers.

Polo en Golf

Autozaken verkochten in de eerste zes maanden van 2018 ruim 624.000 tweedehands auto's, bijna 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Particulieren vonden in het eerste halfjaar een nieuwe eigenaar voor 346.788 gebruikte auto's. Dat is volgens VWE 2,8 procent meer dan vorig jaar.
Volkswagen is evenals vorig jaar favoriet onder kopers van een tweedehands personenauto. De Polo en Golf verstevigden bovendien hun nummer 1- en 2-positie als modellen die autohandelaren het vaakst als occasion verkopen, gevolgd door de Opel Corsa op de derde plek. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!