Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Utrecht wil meer huurhuizen in middensegment

15-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuwbouw kraan huur bouw koop hypotheek 930
Utrecht gaat de komende jaren projectontwikkelaars dwingen om duizenden woningen te bouwen voor de middeldure huursector. Momenteel is dit de ontbrekende schakel op de woningmarkt in de Domstad.
Eisen
De gemeente wijzigt alleen het geldende bestemmingsplan als aan bepaalde afspraken is voldaan, aldus wethouder Paulus Jansen maandag. Daarbij valt per project te denken aan het minimale aantal huizen uit het middensegment en bijvoorbeeld aan het aantal vierkante meters achter de voordeur.
De weg van het bestemmingsplan is op dit moment het enige juridische drukmiddel dat Utrecht heeft. ,,Daarnaast werken wij aan een raadsvoorstel. Wij vragen de raad om duidelijke kaders te scheppen", aldus Jansen. Hij zoekt naar meer handvatten om ontwikkelaars te sturen.,,Wij hebben grote zorgen over de grootte van de huizen en of de huren niet binnen afzienbare tijd enorm gaan stijgen", zegt hij.
Nauwelijks aanbod
Het stoort hem dat je als starter of als Utrechter met een middeninkomen nog nauwelijks onder de rook van de Domtoren kunt wonen. Hij is dan ook blij dat er alleen al dit jaar ruim 2000 woningen met middeldure huur (tot 900 euro) worden gebouwd. Utrecht is de snelstgroeiende stad van Nederland. Dit jaar worden er ruim 5000 extra woningen gebouwd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!